Woodland Cabin, South of Flanders, Belgium

A wooden walkway, which descends from a platform to the small valley behind a villa in southern Flanders, leads to the Woodland Cabin, a distant relative of the igloo and the small buildings one comes across in the mountains everywhere in the world. On a platform next to a pond, wooden blocks have been stacked to form a two-lobed space that is closed off with a glass wall and door. Beams that fan out support a green roof from which emerges the chimney of the wood stove.
Client
Christian and Martine Mys
Architects
Robbrecht en Daem architecten
Program
Shelter
Location
South of Flanders, Belgium
Date
2001–2002
Status
Completed
Team
Paul Robbrecht, Hilde Daem, Cathérine Fierens
Floor Surface
30 m2
Structural Engineering
BAS (Dirk Jaspaert)
Landscape
Seghers Landschapsarchitecten
Contractor
De Meersman en Zonen