Office Robbrecht en Daem architecten  Ghent, Belgium, 2007

© Filip Dujardin

© Filip Dujardin

© Filip Dujardin

© Filip Dujardin

© Filip Dujardin

Program
Conversion of a former wood storage into architect offices

Client
Paul Robbrecht en Hilde Daem

Location
Lieremanstraat 64, 9000 Ghent
Belgium

Date
2005 - 2007

Status
completed

Floor surface
1.320 sqm (interior)
2.000 sqm (exterior)

Architects
Robbrecht en Daem architecten

Collaborators 
Bert Haerynck
Arne Deruyter

Structural Engineering
BAS Dirk Jaspaert

Landscape
Seghers Landschapsarchitecten

In an impoverished part of Ghent, against the background of nearby blocks of high-rise flats, Robbrecht and Daem have converted an existing timber yard into new architectural studios. The roof of the shed, built by the wood construction company De Coene in the early seventies, has been partly dismantled.
The workfloor has become an outdoor space that will accommodate an arboretum, a swimming pool and a large open area for performances.